Sökning flygbiljetter - våra val just nu 1)                                                                   > Tillbaka

Rekommenderade sökvägar | Andra sökvägar | Ej budget | Kommentarer
 
 
Rekommenderade sökvägar   


 
"Skyscanner är ett sökmotorteknikföretag. Ett litet företag som etablerades av tre grundare i Edinburgh 2001. Skyscanner började som en framgångsberättelse av undergroundtyp. Tre vänner som alla jobbade med IT var frustrerade över hur svårt det var att jämföra priset på flyg från olika flygbolag och hade en vision om en webbplats där man kunde hitta information om och jämföra priser för alla kommersiella flyg i hela världen. Skyscanner är förstahandsvalet för självständiga resenärer i hela världen och erbjuder nu flygsökningar på 20 olika språk och med 64 olika valutor"

Söktips från Skyscanner
  • Flyg indirekt – det tar lite längre tid, men du kan spara mycket pengar på att dela upp resan till din destination i två steg. Om du reser med ett lågprisflygbolag måste du reservera gott om tid mellan anslutningarna eftersom du måste gå genom incheckningen och säkerhetskontrollen två gånger.
  • Flyg till/från regionala flygplatser – det kan vara billigare att flyga till de mindre regionala flygplatserna än till storstädernas internationella flygplatser. Kom ihåg att räkna med tillkommande reseutgifter till ditt slutmål. För vissa städer finns gruppsökalternativ, t. ex. London (Alla), som gör det enklare för dig att söka efter flera flygplatser med en enda klickning.

"Reseguiden.se är en jämförelsesajt för att hitta rätt resa till rätt pris. Vår sökmotor jämför resor från närmare 700 olika reseföretag. Allt från flygbolag, hotellsajter, charterarrangörer till resebyråer och olika typer av turistföretag."
"Reseguiden Interactive AB has been the market-leading site in Sweden since the beginning of 1998 and today we run the travel search engine and community www.reseguiden.se and the Norwegian equivalent www.orbville.no , the Dutch www.orbiville.nl, the Belgian www.orbiville.be and the global www.orbville.com.  Currently we have just over 600 connected travel companies and over 800,000 unique visitors a month on the Scandinavian market."

"Momondo är ett danskt initiativ skapat av erfarna personer från resebranschen tillsammans med duktiga utvecklare med gemensamt intresse för resor och ny teknologi. Sidan introducerades i september 2006 och utvecklas ständigt. Vi söker fler än 450 resewebbsidor samtidigt, från flygbolagens egna sidor och resesidor på internet till specialister på hotell och flyg."

 
Andra sökvägar  

flygresor.se - Har blivit mycket bättre (våren 2012) och har även multisök.
pricerunner.se - använder reseguiden.se (som Expressen och många andra tidningar)
allaflygbiljetter.se - Som ovan fast ibland med sämre kvalité
flybudget.com - som skyscanner
vagabond.se - använder momondo
 
 
Ej budget (för dyra priser) eller saknar jämförelser (hittar inte alla sökningar) eller har tekniska problem (TP)  1)  

destination.se - ej budget
flygstolen.se - ej budget
travelmarket.se - ej budget, har några intressanta funktioner som flygprisindex och avgiftsberäknare
latminute.com - ej budget. Ligger med bland våra sökningar.
kelkoo.se - shoppingsajt. Saknar jämförelser.
doodle.se - saknar jämförelser
luftgrop.se - saknar jämförelser eller TP
bokasmart.se - TP
billigaflygbiljetter.nu - ej budget
farecompare.com - ej budget, krånglig
cheapair.com - ej budget

 
 
Kommentarer  

OBS! Jämförelserna gäller sökmotorer/jämförelsesajter - ej för charterbolag, direktsökning på flygbolagen, kampanjer och liknande.

När vi söker skiljer det på några tior upp till några hundralappar för de bästa sökvägarna för en enkelresa och upp till flera tusen kronor för de dyraste."
 

 
1) vi testar flygsökning från Sverige, övriga Norden och flygplatser i Europa till hela världen samt flyglinjer mellan länder och inrikes i olika länder. Vi testar under olika förutsättningar med olika datorer och på olika platser i världen.
Vi gör regelbundna tester och utvärderingar. Hittar du något som vi missat är du välkommen att höra av dig.